Oferta na catering biznesowo wigilijny

OPCJA I

 

Menu I - 90 zł/os

Przystawka

Pierogi z leśnymi grzybami, suszona kiszona kapusta, kwaśna śmietana

Zupa

Barszcz czerwony na domowym zakwasie, uszka z kapustą i grzybami własnej produkcji

Danie główne

Karp pieczony w panko, kapusta z grochem, chałka z palonym masłem

Deser

Strudel z makiem i rodzynkami, sos angielski

  

Menu II - 110zł/os

Przystawka

Bliny z kremowym twarogiem wędzonym łososiem kwaśną śmietaną i kawiorem

Zupa

Kwaśnica z borowikami i ziemniakami

Danie główne

Pstrąg ojcowski smażony na ziołowym maśle, ziemniak z ogniska ,czerwona kapusta z rodzynkami

Deser

Sernik z sosem śliwkowo korzennym

 

Menu III do wyboru 100zł/os

​Przystawka

Pate z gęsich wątróbek, pistacje, maślana broszka, mus z owoców leśnych

Carpaccio z ośmiornicy, oliwa cytrynowa, rucola, kapary

Długo pieczony boczek wieprzowy, grzyby, śliwki, gryka​

 

Zupy

Krem z leśnych grzybów z oliwą truflową i grzankami

Zupa rybna z owocami morza

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową​

 

Danie główne

Pierś z kaczki z musem buraczanym, confitowany topinambur, orzechy laskowe, chips z jarmużu

Policzki wieprzowe, szpecle, warzywa w sosie beurre Blanc, glazurowany burak

Confitowane udko z gęsi, kremowe puree, śliwki i grzyby w porto

Deser

Maślana brioszka z leśnymi owocami i lodami

Krem brulee

Tiramissu

 

Finger food – 8zł za szt - min. 10 szt z jednego rodzaju

Słone

Koreczki z włoską cebulą  serem lazur i bazylią

Mini caprese z oliwkami i Pesto

Mini kanapeczki na pieczywie pumpernikiel

Mini tortille z kurczakiem

Mini tortille wegetariańskie

Babeczki faszerowane wytrawnymi musami

Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem

Sałatka grecka

Melon w szynce parmeńskiej

Śliwka w boczku z majerankiem

3 rodzaje humusu

Tatar wołowy podawany na grzance

Mini burgery z kozim serem i burakiem

Wytrawne koreczki

Krewetki z salsą mango i chilli

Ser pleśniowy z gruszką

Mini tarty

 

Słodkie

Kruche babeczki z musami i owocami

Panna cotta

Mini tiramisu

Ciasto własnego wypieku

Mus z białej czekolady z owocami

Mus z ciemnej czekoladowy z malinami

Makaroniki z musami

 

Bufet zimny 35zł/os

Tymbaliki rybne

Sałatka warzywna

Śledzie w śmietanie

Śledzie w burakach

Śledzie w wiśniówce

Pierogi z z kapustą i grzybami

Rolada z wędzonego łososia mus chrzanowy

Koreczki śledziowe

Sałatka ziemniaczana

 

Bufet słodki 25zł

Do wyboru 3 opcje

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Szarlotka

Sernik

Ciasto marchewkowe

Brownie ( ciasto czekoladowe)

Mini tarty biała czekolada gruszka

 

 

OPCJA II

Pierogi i uszka

Ręcznie lepione – min. zamówienie 1 kg

Pierogi z kapustą i grzybami – 34 zł/kg

Pierogi ruskie – 32 zł/kg

Pierogi z mięsem – 34 zł/kg

Uszka z grzybami – 44zł/kg

Uszka z mięsem – 44 zł/kg

 

Ryby na ciepło

Gotowe do odgrzania – min zamówienie to 4 porcje (1 porcja ok. 250g)

Karp smażony panierowany (dzwonek) – 14 zł/porcja

Karp smażony panierowany (kawałek) – 15 zł/porcja

Dorsz smażony panierowany – 24 zł/porcja

Dorsz pieczony sauté – 29 zł/porcja

Pstrąg pieczony – 27 zł/porcja

Łosoś z wody (pary) – 32 zł/porcja

ZUPY

Gotowe do odgrzania – min zamówienie to 1l (1 porcja ok. 350ml)

Barszcz czerwony wigilijny – 22 zł/l

Domowy żurek z białą kiełbasą i grzybami – 34 zł/l

Zupa z grzybów leśnych – 39 zł/l

 

Kapusta i sałatki wigilijne

Min. zamówienie 0,5 kg

Wigilijna kapusta z grzybami i grochem – 39 zł/kg

Wigilijna kapusta z grochem – 29 zł/kg

Bigos staropolski z mięsem i grzybami leśnymi – 44 zł/kg

Kapusta zasmażana – 29 zł/kg

Sałatka Cezar z kurczakiem – 79 zł/kg

Sałatka jarzynowa – 29 zł/kg

 

Zimna płyta

Śledzie w śmietanie – 59 zł/kg

Śledzie w oleju z cebulką – 54 zł/kg

Ryba po grecku (dorsz) – 119 zł/kg

Jajko faszerowane łososiem 10 szt. – 49 zł

Jajko faszerowane pieczarkami 10 szt. – 44zł

Schab ze śliwką – 39 zł/kg

Karczek długo pieczony – 37 zł/kg

Smalec domowy – 24 zł/kg

Boczek pieczony – 44 zł/kg

Szynka wieprzowe pieczone – 43 zł/kg

Sos chrzanowy – 39 zł/kg

Sos tatarski – 39zł/kg

 

Napoje i alkohole

Wino stołowe czerwone lub białe but. – 45zł

  • Feudi d”albe MONTEPULCIANO

  • Dragonfly SHIRAZ

  • Signature Malatinszky CABERNET SAUVIGNON

  • Guy Allion SAUVIGNION BLANC

  • Dragonfly CHENIN BLANC

  • Villa Loren PINOT GRIGIO

 

Wódka Wyborowa 0,5l – 40zł

Wódka Finlandia 0,5l – 50zł

Piwo Żywiec 0,5 – 8zł

Soki owocowe, Coca Cola 1L – 8 zł

Kawa i herbata – 10zł od osoby

Kompot z suszu wigilijnego – 8 zł od osoby

 

Obsługa kelnerska -  400zł do 4 h (2 osoby) powyżej 4 h 100zł za każdą godzinę

Zastawa stołowa 5zł od osoby

 

Ważne informacje:

Oferta ważna od 10os (dotyczy opcji I)

W cenę menu wliczona jest dostawa

Wybór menu do 7 dni przed datą przyjęcia

 

Rezerwacja i płatność

Gwarancją realizacji usługi jest wpłata zadatku w wysokości 500zł w dniu podpisania umowy na organizacje cateringu

Przedpłata 100% wartości zamówienia na 3 dni przed datą realizacji cateringu​

Pestka Restobar

ul. Długa 51 31-147 Kraków

tel: +48 885 03 02 09

bar@restopestka.pl

© 2023 by Michael Bolano. Proudly created with Wix.com