Oferta na catering biznesowo wigilijny
OPCJA I
Menu I - 90 zł/os
Przystawka
Pierogi z leśnymi grzybami, suszona kiszona kapusta, kwaśna śmietana
Zupa
Barszcz czerwony na domowym zakwasie, uszka z kapustą i grzybami własnej produkcji
Danie główne
Karp pieczony w panko, kapusta z grochem, chałka z palonym masłem
Deser
Strudel z makiem i rodzynkami, sos angielski
Menu II - 110zł/os
Przystawka
Bliny z kremowym twarogiem wędzonym łososiem kwaśną śmietaną i kawiorem
Zupa
Kwaśnica z borowikami i ziemniakami
Danie główne
Pstrąg ojcowski smażony na ziołowym maśle, ziemniak z ogniska ,czerwona kapusta z rodzynkami
Deser
Sernik z sosem śliwkowo korzennym
Menu III do wyboru 100zł/os
Przystawka
Pate z gęsich wątróbek, pistacje, maślana broszka, mus z owoców leśnych
Carpaccio z ośmiornicy, oliwa cytrynowa, rucola, kapary
Długo pieczony boczek wieprzowy, grzyby, śliwki, gryka
Zupy
Krem z leśnych grzybów z oliwą truflową i grzankami
Zupa rybna z owocami morza
Krem z batatów z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową
Danie główne
Pierś z kaczki z musem buraczanym, confitowany topinambur, orzechy laskowe, chips z jarmużu
Policzki wieprzowe, szpecle, warzywa w sosie beurre Blanc, glazurowany burak
Confitowane udko z gęsi, kremowe puree, śliwki i grzyby w porto
Deser
Maślana brioszka z leśnymi owocami i lodami
Krem brulee
Tiramissu
Finger food – 8zł za szt - min. 10 szt z jednego rodzaju
Słone
Koreczki z włoską cebulą serem lazur i bazylią
Mini caprese z oliwkami i Pesto
Mini kanapeczki na pieczywie pumpernikiel
Mini tortille z kurczakiem
Mini tortille wegetariańskie
Babeczki faszerowane wytrawnymi musami
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
Sałatka grecka
Melon w szynce parmeńskiej
Śliwka w boczku z majerankiem
3 rodzaje humusu
Tatar wołowy podawany na grzance
Mini burgery z kozim serem i burakiem
Wytrawne koreczki
Krewetki z salsą mango i chilli
Ser pleśniowy z gruszką
Mini tarty
Słodkie
Kruche babeczki z musami i owocami
Panna cotta
Mini tiramisu
Ciasto własnego wypieku
Mus z białej czekolady z owocami
Mus z ciemnej czekoladowy z malinami
Makaroniki z musami
Bufet zimny 35zł/os
Tymbaliki rybne
Sałatka warzywna
Śledzie w śmietanie
Śledzie w burakach
Śledzie w wiśniówce
Pierogi z z kapustą i grzybami
Rolada z wędzonego łososia mus chrzanowy
Koreczki śledziowe
Sałatka ziemniaczana
Bufet słodki 25zł
Do wyboru 3 opcje
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
Szarlotka
Sernik
Ciasto marchewkowe
Brownie ( ciasto czekoladowe)
Mini tarty biała czekolada gruszka
OPCJA II
Pierogi i uszka
Ręcznie lepione – min. zamówienie 1 kg
Pierogi z kapustą i grzybami – 34 zł/kg
Pierogi ruskie – 32 zł/kg
Pierogi z mięsem – 34 zł/kg
Uszka z grzybami – 44zł/kg
Uszka z mięsem – 44 zł/kg
Ryby na ciepło
Gotowe do odgrzania – min zamówienie to 4 porcje (1 porcja ok. 250g)
Karp smażony panierowany (dzwonek) – 14 zł/porcja
Karp smażony panierowany (kawałek) – 15 zł/porcja
Dorsz smażony panierowany – 24 zł/porcja
Dorsz pieczony sauté – 29 zł/porcja
Pstrąg pieczony – 27 zł/porcja
Łosoś z wody (pary) – 32 zł/porcja
ZUPY
Gotowe do odgrzania – min zamówienie to 1l (1 porcja ok. 350ml)
Barszcz czerwony wigilijny – 22 zł/l
Domowy żurek z białą kiełbasą i grzybami – 34 zł/l
Zupa z grzybów leśnych – 39 zł/l
Kapusta i sałatki wigilijne
Min. zamówienie 0,5 kg
Wigilijna kapusta z grzybami i grochem – 39 zł/kg
Wigilijna kapusta z grochem – 29 zł/kg
Bigos staropolski z mięsem i grzybami leśnymi – 44 zł/kg
Kapusta zasmażana – 29 zł/kg
Sałatka Cezar z kurczakiem – 79 zł/kg
Sałatka jarzynowa – 29 zł/kg
Zimna płyta
Śledzie w śmietanie – 59 zł/kg
Śledzie w oleju z cebulką – 54 zł/kg
Ryba po grecku (dorsz) – 119 zł/kg
Jajko faszerowane łososiem 10 szt. – 49 zł
Jajko faszerowane pieczarkami 10 szt. – 44zł
Schab ze śliwką – 39 zł/kg
Karczek długo pieczony – 37 zł/kg
Smalec domowy – 24 zł/kg
Boczek pieczony – 44 zł/kg
Szynka wieprzowe pieczone – 43 zł/kg
Sos chrzanowy – 39 zł/kg
Sos tatarski – 39zł/kg
Napoje i alkohole
Wino stołowe czerwone lub białe but. – 45zł
-
Feudi d”albe MONTEPULCIANO
-
Dragonfly SHIRAZ
-
Signature Malatinszky CABERNET SAUVIGNON
-
Guy Allion SAUVIGNION BLANC
-
Dragonfly CHENIN BLANC
-
Villa Loren PINOT GRIGIO
Wódka Wyborowa 0,5l – 40zł
Wódka Finlandia 0,5l – 50zł
Piwo Żywiec 0,5 – 8zł
Soki owocowe, Coca Cola 1L – 8 zł
Kawa i herbata – 10zł od osoby
Kompot z suszu wigilijnego – 8 zł od osoby
Obsługa kelnerska - 400zł do 4 h (2 osoby) powyżej 4 h 100zł za każdą godzinę
Zastawa stołowa 5zł od osoby
Ważne informacje:
Oferta ważna od 10os (dotyczy opcji I)
W cenę menu wliczona jest dostawa
Wybór menu do 7 dni przed datą przyjęcia
Rezerwacja i płatność
Gwarancją realizacji usługi jest wpłata zadatku w wysokości 500zł w dniu podpisania umowy na organizacje cateringu
Przedpłata 100% wartości zamówienia na 3 dni przed datą realizacji cateringu