top of page

Kolacja degustacyjna „polskie specjały”

Tasting menu „polish specialities”

 

 

Set I – 99zł

 

Pajda wiejskiego chleba z domowym smalcem ze śliwką, kiszony ogórek

A slice of country bread with homemade lard with dried plums, pickles

 

Tradycyjny żurek na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasa

Traditional sour rye soup with a hardboiled egg and white sausage  

 

Pierogi ruskie z omastą i prażoną cebulką 

Potato and cheese “Ruskie” dumplings with lard-bases sauce, and roasted onion

 

Staropolski bigos z grzybami 

Traditional Polish sauerkraut stew “Bigos” with wild mushrooms

 

Szarlotka na ciepło z lodami 

Warm apple pie with ice-cream

 

 

Set II – 149zł

Tatar z polędwicy wołowej, marynowany podgrzybek, majonez z gorczycą, żółtko przepiórcze

Beef tenderloin tartare, pickled champignons, pickled bolete mushrooms, mustard seed mayonnaise, quail egg yolk

 

Pierogi z kaczką, puree cebulowe, sos jabłkowo tymiankowy

Duck dumplings, onion puree, apple-thyme sauce

 

Długo duszone policzki wieprzowe, gołąbek z kaszą pęczak i boczkiem, podgrzybek

Slow-braised pork cheeks, pearl barley and bacon stuffed cabbage rolls, wild mushrooms,

 

Pierś z gęsi, konfitowana grasica, pieczony seler, puree pietruszkowe, karmelizowane orzechy  

Goose breast, sweetbread confit, roasted celery, parsley purée, caramelized walnuts

 

Sernik krakowski

Krakowian-style cheesecake

 

 

bottom of page